Wednesday, 18 May 2016

Soal - Soal Bahasa Inggris dan Kunci Jawaban Ujian Sekolah (US) SMA/SMK/MA 2016 Part 2

Soal - Soal Bahasa Inggris dan Kunci Jawaban Ujian Sekolah (US) SMA/SMK/MA 2016 Part 2 - Beberapa hari lagi kalian yang sudah kelas XII SMA/SMK/MA akan menghadadapi Ujian Sekolah (US). Persiapan demi persiapan harus kalian lakukan demi meraih nilai yang memuaskan dan maksimal saat Ujian Sekolah (US). Pada kesempatan ini saya akan memberikan Soal - Soal Bahasa Inggris dan Kunci Jawaban Ujian Sekolah (US) SMA/SMK/MA 2016 Part 2.
\






Required immediately
An Expatriate Kid’s Caretaker
Requirements:
·         Female, above 25 years
·         Graduated from reputable university, fluent in English.
·         High motivated, patient, love kids, trustful.
·         Understand how to take care and play with the kids
·         Good in health (with doctor recommendation attached).
·         Having additional skill is preferable (play music, sing, dance etc)

Interested applicant should submit the application with CV and recent photograph within a week to
PO BOX 1517 SBY
Code: UM/55/KIDS



11. The text above tells us about? 
a. letter
b. news
c. job vacancy ads
d. banner
e. information

12. What position is vacant in the advertisement?
a. a secretary
b. an expatriate
c. a nanny
d. a baby sitter
e. a house keeper


13. What statement is TRUE based on the text?
a. Application letter should be submitted next month
b. Applicant is not 27 years old
c. applicant  has to enclose curriculum vitae and photo
d. male applicant can apply this job.
e. applicant can speak native language well

Questions 14 through 15 are based on the following passage

The plane was late and detectives waited at the airport all morning. They expected a valuable parcel of diamonds from South Africa. A few hours earlier, someone had told the police that thieves would try to steal the diamonds. When the plane arrived some of detectives waited inside the main building while others waited on the airfield. Two men took the parcel off the plane and carried into the Custom House. While two detectives kept guard at the door, two others opened the parcel. To their surprise, the precious parcel was full of stones and sand!.

14. The detectives waited in the airport because …
a. they wanted to go abroad                
b. they wanted to steal diamonds        
c. they wanted to arrest thieves
d. they waited guests                           
e. they kept guard at the door


15. They expected a valuable parcel of diamonds from South Africa. (line 1). The word “They” refers to …
a. Planes             
b. Detectives                  
c. Diamonds                   
d. Parcels            
e. Two men

16. What is the purpose of the text?
a. to tell an event with humorous twist  
c. to retell about detectives        
e. to persuade readers
b. to tell sequence of events at past       
d. to explain about diamonds

17. “To their surprise, the precious parcel was full of stones and sand!”. This statement which is found in last sentence we call as ….
a. Orientation               
b. event
c. twist             
d. re commendation                 
e. coda

18. According to the text, the following sentences are false, EXCEPT …
a. The detectives waited at the airport all night           
b. Three men took the parcel off the plane
c. The detectives waited a parcel of gold                    
d. There were four detectives
e. The parcel was full of diamonds

Questions 19 through 22 are based on the following reading
Jack was a university student. He studied history.
            At the end of his first year, he failed in his examination and he was told to leave the university.
            The next day Jack’s father went to see the professor. He urged the professor to let Jack continue his studies the following year. “He is a good boy,” said Jack’s father, “and if you let him pass this time, I am sure he’ll improve a lot next year and pass the examination at the end of the year well”.
            “No, No! that’s quite impossible,” replied the professor. “Do you know, last month I asked him when Napoleon died, and he could not answer it”.
            “Please Sir, give him another chance,” said Jack’s father. “You see, we don’t subscribe any newspapers in our house, so none of us even knew that Napoleon was ill”

19. The text above discusses about …
a. an university student            
b. a professor in a university                            
c. Napoleon                              
d. Jack              
e. Jack’s father
           
20. The following statements are TRUE, except …..
a. Jack’s father asked for the professor a chance
b. Jack failed in his exam
c. Jack could not answer his lecturer’s question
d. The professor went to meet Jack’s father
e. Jack is a good student

21. “he failed in his examination” (line 2)
        The antonym of the underlined word is ….
a. cheated
b. passed
c. helped
d. liked
e. was happy

22 “ ….and he could not answer it”. The word “he refers to …
a. Jack                
b. Jack’s father               
c. Jack’s lecturer 
d. Napoleon                   
e. Professor






NO

NO

NO

11
C
16
A
21
B
12
C
17
C
22
A
13
E
18
D

14
C
19
E


15
B
20
D




Semoga dengan adanya Soal - Soal Bahasa Inggris dan Kunci Jawaban Ujian Sekolah (US) SMA/SMK/MA 2016 Part 2 ini kalian semakin mudah dan semangat dalam mempersiapkan diri menghadapi Ujian Sekolah (US)  yang sudah di depan mata. Terimakasih telah membaca Soal - Soal Bahasa Inggris dan Kunci Jawaban Ujian Sekolah (US) SMA/SMK/MA 2016 Part 2.

6 comments:

  1. Jadi inget masa-masa sekolah dulu gan. Kalau mau ujian nyari-nyari latihan soal di buku yang menyediakan Bank soal.

    Eh. Sekarang agan udah nyediain yang versi gratis.

    Keren gan. Semoga bermanfaat bagi adik-adik yang pengen UN (mungkin tahun depan).

    ReplyDelete
  2. Mantap susahsusah bener soalnya..
    Ditunggu soal bahasa inggris berikutnya gan

    ReplyDelete
  3. waduh, pelajran yang sering buat anak-anak menangis :D

    ReplyDelete
  4. Ngeliat soal bahasa inggrisnya langsung ngerasa bodoh, haha nggak ngerti apa apa. Kalo pas sma gue juga dowbload yg ginian.

    ReplyDelete
  5. Bhs inggris pljran yg pling gmpng jika tau smua artinya

    ReplyDelete