Wednesday, 18 May 2016

Soal dan Kunci Jawaban Pilihan Ganda Ujian Sekolah (US) Bahasa Inggris Kelas XII SMA/MA/SMK 2016

Soal dan Kunci Jawaban Pilihan Ganda Ujian Sekolah (US) Bahasa Inggris Kelas XII SMA/MA/SMK 2016 - Ujian Sekolah sebentar lagi. Sudahkah kalian yang kelas XII SMA/MA/SMK mempersiapkan diri menghadapi soal-soal Ujian Sekolah (US) ?. Ujian Sekolah (US) adalah ujian yang sangat penting dan sangat mempengaruhi nilai kalian di ijazah nanti. Kelas XII SMA/MA/SMK adalah masa-masa yang sangat krusial dan harus dimanfaatkan untuk benar-benar untuk belajar. Berikut Soal dan Kunci Jawaban Pilihan Ganda Ujian Sekolah (US) Bahasa Inggris Kelas XII SMA/MA/SMK 2016.




Questions 1 through 5 are based on the following passage


Many married and unmarried women have committed abortions in this country. The plan to legalize abortion means the plan to legalize a crime.
            In the view of all religions, abortion is an evil practice. In an abortion, a child candidate is killed without any doing sins before he or she breathes the fresh air of the world life. This means killing to human beings. Religious people will never let abortion be legalized.
            Abortion is really dangerous to the women and it is a crime. According to some credible researches on genecology and obstetrics, a woman who commits an abortion, legal or illegal, has a high risk to die or suffer from serious disease. This means that the practice of abortion is a kind of crime that must be forbidden by law.
            Legal abortion definitely increases the number of abortion cases, not overcoming the problem. Without legalization, abortion has happened in a great number. Then, it will be worse if it is really legalized. When the number of abortion is high, there will be more problems in social life and other aspects of human beings.
            In short, we all know that many married and unmarried women have committed abortion in this country. They know that it is a crime and sometimes it is dangerous because it can make them die. It means that legalizing abortion is the same with legalizing a crime.



BACA JUGA  : Soal - Soal Bahasa Inggris dan Kunci Jawaban Ujian Sekolah (US) SMA/SMK/MA 2016 Part 2






BACA JUGA  : Soal - Soal Bahasa Inggris dan Kunci Jawaban Ujian Sekolah (US) SMA/SMK/MA 2016 Part 3 





1. The main idea of paragraph three is …
a.. many unmarried women have committed abortion
b. .abortion is a crime and dangerous to women
c.. government should not legalize abortion
d.. abortion has a high risk to die
e.. abortion kills human beings

2. The communicative purpose of the text is …
a.                               to tell the readers about legal abortion           
b.                              to persuade readers that abortion is a case
c.                               to describe about abortion     
d.                              d. to inform readers about abortion
e.   to explain about abortion

3. ”Legal abortion definitely increases the number of abortion cases, not overcoming   the problem” (paragraph 4 line 2”. The underlined word means ….
  1. solving
  2. having
  3. eating 
  4. making           
  1. creating

4. “They know that it is a crime and sometimes it is dangerous ….”. (Paragraph 5 line        The word “They” refers to …
  1. people
  2. Human beings
  3. many married women
  4. many unmarried women
  5. many married and unmarried women

5. These statements show why the writer disagrees with abortion, EXCEPT …


a.       abortion is very dangerous                 
b.      abortion is an evil practice
c.       it is good to legalize abortion             
d.      abortion is a kind of crime
e.   legal abortion will increase the number of abortion cases.





Questions 6 through 10 are based on the following passage
Once upon a time there was a man who liked hunting very much. He often went to the forest to hunt any animal he met.
            One day he went hunting into the forest. He intended to shoot any animal he saw. He brought his gun with him. When he was searching for his prey, suddenly he saw a bird perching on a branch of a tree. It was a dove. When he was aiming his gun at the dove, suddenly an ant came and bit his foot. He was so startled that he didn’t shoot the dove. It was safe and then flew away.
            Several days later, the dove was flying over a lake. He saw an ant floating on the surface on the water. It was the ant that had saved the dove’s life from the hunter. The ant was almost drowned. The dove got an idea, he picked up a big leaf and dropped it onto the surface of the water near the ant. Luckily the ant could get on the leaf.
            The ant tried to bring the leaf to the edge of the lake and landed on the ground. The ant was safe because the dove helped him.

6. The story above tells us about ….


a. An Ant.             
b. A dove
c. A hunter
d. A prey
e. A hunter and animals



7. The following statements are TRUE, except …
a. A hunter went to forest for hunting                                          
b. A hunter saw a bird on a top of a tree
c. An ant was helped by a dove
d. A hunter brought his gun when he hunted                               
e. A hunter couldn’t shoot the bird

8. The moral of the story above is ….


a. hunting is a good hobby
b. the ant could land on the ground
c. We should help each other
d. Forest is a good place for hunting
e. dove helped the ant to be safe



9. The main idea of second paragraph is ….
a. There was a hunter who liked hunting very much                    
b. there was a hunter who brought gun                                         
c. His prey in the forest was lost
d. A hunter who went into a forest for hunting                            
e. the ant came and bit the hunter’s food



10. “He saw an ant floating on the surface on the water…” (paragraph 3 line 1)
        The underlined word refers to ….
a. Bird                                        
b. dove                                       
c. ant
d. hunter             






NO

NO

1
B
6
E
2
B
7
B
3
A
8
C
4
E
9
D
5
C
10
B




Semoga dengan adanya Soal dan Kunci Jawaban Pilihan Ganda Ujian Sekolah (US) Bahasa Inggris Kelas XII SMA/MA/SMK 2016 ini kalian semakin giat dalam berlatih dan terus belajar demi meraih hasil yang maksimal dan memuaskan. Amin. Terimakasih telah membaca Soal dan Kunci Jawaban Pilihan Ganda Ujian Sekolah (US) Bahasa Inggris Kelas XII SMA/MA/SMK 2016.

3 comments:

  1. ini yakin soalnya guni om?

    ReplyDelete
  2. Ijin pake soal ini ya gan, saya punya murid les kebetulan butuh soal ini

    ReplyDelete
  3. Bener ga nih gan ? kalo bener ane ambil deh !

    ReplyDelete